Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Συνάντηση Δημάρχου Αγίου Νικολάου με τον Σεβασ. Μητρροπολίτη Πέτρας & Χερρονήσου

 

 

"Θεωρώ ότι η καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου και τοπικής εκκλησίας, θα συνεχίσει να υφίσταται δεδομένου ότι και από τις δύο πλευρές καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προς όφελος κυρίως της τοπικής κοινωνίας".

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την συνάντηση που είχε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμο.

Όπως έκανε γνωστό, στην παραπάνω συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της ενοικίασης χώρου (Κάτω Χωριό Ελούντας) που θα χρησιμεύσει μελλοντικά για την στάθμευση αυτοκινήτων,  με την αντίστοιχη παραχώρηση οικοπέδου στον χώρο όπου έχει κτιστεί ο Ναός του Αγίου Ραφαήλ στην Πλάκα.

Δεδομένης της παραχώρησης ή της πιθανής εξαγοράς του συγκεκριμένου ακινήτου, ο  Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, να έρθει σε επαφή με το Ενοριακό Συμβούλιο της περιοχής, προκειμένου να βρεθεί η προσφορότερη λύση.

 

Έκοψαν την πίτα τους οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίου Νικολάου

 

 

Στον τρίτο όροφο του κινηματοθεάτρου ΡΕΞ, πραγματοποιήθηκε (12/1) η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των υπαλλήλων του Δήμου Αγίου Νικολάου και των Νομικών του Προσώπων.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, ευχαριστώντας τους υπαλλήλους για την αγαστή συνεργασία, τονίζοντας την ανάγκη να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας πάνω στην οποία θα στηριχθεί η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την υλοποίηση του προγράμματος που έχει τεθεί.

Ο ίδιος εξήρε την συνεισφορά των εργαζομένων στην προσπάθεια που καταβάλλεται την τρέχουσα δημοτική περίοδο προκειμένου η Δημοτική Αρχή ν ΄ανταπεξέλεθει στις προσδοκίες των δημοτών.

Στην τελετή παρευρέθηκαν οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, δημοτικοί υπάλληλοι και εκπρόσωποι φορέων. 

Τα τυχερά φλουριά αντιστοιχούσαν σε τρεις ημέρες άδειας.

 

 

 

Διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει πρόθεση για την αναβάθμιση της ΑΣΤΕΚ ούτε τίθεται ζήτημα για την αντιμετώπιση των κτιριακών της ζητημάτων Δηλώσεις δημάρχου Αγ. Νικολάου με αφορμή συνάντηση με το προεδρείο της σχολής

Δυστυχώς από την πλευρά της Ελληνικής πολιτείας, δεν υπάρχει πρόθεση να προωθηθεί το επίμαχο ζήτημα της αναβάθμισης σπουδών της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) , ούτε ασφαλώς το θέμα εξεύρεσης λύσης για την στέγασης της. Γιατί δεν μπορώ να δεχτώ, τις δικαιολογίες που προβάλλονται, δεδομένου ότι σε γειτονικές πόλεις (Ιεράπετρα) δρομολογήθηκε η παραχώρηση κτιρίων, ενώ στον Άγιο Νικόλαο παρά τις επανειλημένες οχλήσεις και διαβήματα στα αρμόδια υπουργεία, μέχρι σήμερα ουδέν νεότερο υπάρχει με την παραχώρηση των κτιρίων  του ΕΟΜΜΕΧ και του Ειρηνοδικείου".

Στις παραπάνω δηλώσεις προέβει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΑΣΤΕΚ, όπου συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των σπουδαστών, αλλά και θέματα αναφορικά με την αναβάθμιση της συγκεκριμένης σχολής.

 Ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, συζητώντας με τους εκπροσώπους των σπουδαστών, για τα ζητήματα που τους απασχολούν, (φοιτητικό πάσο, σίτιση, κτιριακό, εκδηλώσεις), δήλωσε ότι η δημοτική αρχή, προτίθεται να συνδράμει στην βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας των σπουδαστών, ενώ ζήτησε από τους εκπροσώπους της σχολής, να καταθέσουν άμεσα στον δήμο, σχετική επιστολή με τα  θέματα που τους απασχολούν.

Ο ίδιος χαρακτήρισε εξαιρετικό το γεγονός της λειτουργίας της σχολής σ΄ένα τόπο αμιγώς τουριστικό, επισημαίνοντας ότι τα θέματα που ταλανίζουν καθηγητές - σπουδαστές εδώ και χρόνια, είναι γνωστά και σε καμμία περίπτωση δεν οφείλονται στην αδιαφορία των δημοτικών αρχών διαχρονικά! 

Στην παραπάνω συνάντηση συμμετείχαν : ο Δ.Σ αντιπρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ κ. Μιχάλης Λεμονής, καθώς και οι εκπρόσωποι της σχολής κ. Αλέξανδρος Παπαδόπουλος (πρόεδρος), κ. Αλεξάνδρα Δέδε (γραμματέας), κ. Φωκάς Γιώργος (ταμίας).

Το νομικό status των ζώων στην Ελληνική Έννομη Τάξη - ένας πρακτικός οδηγός που συμβάλλει στην ενημέρωση των ένστολων πολιτών παρουσιάστηκε στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου

 


Συνάντηση με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, είχε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου κ. Νικόλαος Χρυσάκης, μ΄ αφορμή το υπό έκδοση εγχειρίδιο του που αναμένεται να κυκλοφορήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με τον γενικό τίτλο : "Το Νομικό Status των ζώων στην Ελληνική Έννομη Τάξη".

Όπως έκανε γνωστό ο συγγραφέας του βιβλίου, το συγκεκριμένο πόνημα αναμένεται να διανεμηθεί δωρεάν σε όλες τις Αστυνομικές υπηρεσίες - επιπέδου αστυνομικού τμήματος και σταθμού, κατόπιν σχετικής έγκρισης του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου ν΄ αποσαφηνιστούν πλήρως σύμφωνα με την ισχύουσα νομολογιακή πρακτική και δικανική τεκμηρίωση, οι όποιες υφιστάμενες συγχύσεις ή ερμηνευτικές δυσχέρειες ταλανίζουν τους αστυνομικούς μας, σε περιπτώσεις εκδήλωσης παραβατικών συμπεριφορών κακοποίησης, παραμέλησης, έκθεσης ή άλλης βάναυσης συμπεριφοράς που στρέφεται σε βάρος όχι μόνο των ζώων συντροφιάς, αλλά όλων των ζώων, τα οποία προστατεύονται βάση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Επιπροσθέτως - όπως έγινε γνωστό- δίνεται ιδαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση του ένστολου πολίτη, που αντιλαμβάνεται το κοινωνικό γίγνεσθαι και συμμετέχει ενεργά στην προστασία των δικαιωμάτων ανθρώπων και ζώων.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, χαρακτηρίζοντας ώς ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την παραπάνω έκδοση, δήλωσε την στήριξη του δήμου στο υπό έκδοση βιβλίο, ενώ όπως ανέφερε η προστασία των ζώων είναι δείγμα ανθρωπιάς και πολιτισμού !

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις δηλώσεις του : "οι δήμοι σήμερα,  έχουν βρεθεί αντιμέτωποι μ΄ ένα διογκούμενο πρόβλημα, το οποίο με τα πενιχρά κονδύλια που διαθέτουν, δεν δύναται νά ανταποκριθούν στις ανάγκες που καθημερινά ανακύπτουν.

Ωστόσο παρά τις αντιξοότητες, προσπαθούν ν΄αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, διαθέτοντας οικονομικούς, ανθρώπινους πόρους αλλά και κάθε μέσο που μπορεί να συμβάλλει στην διαχείριση τους.

Ορκωμοσία νέου τοπικού συμβούλου στην Δημοτική Ενότητα Βραχασίου

 

 

Παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, πραγματοποιήθηκε (21/11), η ορκομωσία του νέου τοπικού συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Βραχασίου κ. Μανόλη Βαμβασάκη, ο οποίος αναλαμβάνει στο εξής καθήκοντα στον εν λόγω δημοτικό διαμέρισμα, στην θέση της παρετειθείσας κ. Κατερίνας Αστρουλάκη.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, μετά την ορκομωσία δόθηκε η δυνατότητα να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση στο νέο τοπικό σύμβουλο, για τις προσπάθειες που ήδη έχει αναλαμβάνει ο Δήμος προκειμένου ν΄αντιμετωπιστούν ζητήματα που χρονίζουν.

Μετά το πέρας της ορκομωσίας, ο δήμαρχος, δέχθηκε επίσκεψη από τον υφυπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Ζουράρι, ενώ κατά την ολιγόωρη παραμονή του στο δημαρχείο της πόλης, δόθηκε η δυνατότητα να υπάρξει εκτενής συζήτηση για τα τρέχοντα ζητήματα του δήμου.

Εξ άλλου όπως ανέφερε ο κ. Ζερβός, πρόθεση του Δήμου, είναι η διαρκής συνεργασία, με τους θεσμικούς παράγοντες, για το καλό της ευρύτερης περιοχής. 

 

Περισσότερα Άρθρα...