"Παράνομη οπλοχρησία" Το θέμα του 34ου Συνεδρίου της Ένωσης Αστυνομικών που θα πραγματοποιηθεί 9-13 Μαίου στον Άγιο Νικόλαο

 

 

Τις οργανωτικές λεπτομέρειες για την διεξαγωγή του 34ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αστυνομικών που θα διεξαχθεί 9-13 Μαίου 2018 στο ξενοδοχείο Mirabello Beach είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με τον πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Λασιθίου κ. Κώστα Φραγκάκη.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την τελετή έναρξης καθώς και για τις εργασίες του Συνεδρίου που όπως έγινε γνωστό, ως κεντρικό θέμα έχει την "Παράνομη οπλοχρησία", καθώς και για τις επισκέψεις που θα πραγματοποιήσουν οι σύνεδροι στη νήσο Σπιναλόγκα, στην Ιερά Μονή Τοπλού και στο Οροπέδιο Λασιθίου κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο Λασίθι.

Εξ άλλου όπως έγινε γνωστό στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, στο δημαρχείο Αγίου Νικολάου, θα δοθεί συνένετευξη τύπου, παρουσία εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης κ. Ιωάννη Καραπατάκη, του Γ.Γ κ. Βασίλειου Παπά, του προέδρου της τοπικής διοίκησης Λασιθίου κ. Κων/νου Φραγκάκη προκειμένου να γνωστοποιηθεί το πρόγραμμα φιλοξενίας των 350 περίπου συνέδρων που θα συμμετέχουν στις τριήμερες εργασίες του Πανελλήνιου Συνεδρίου.

Έργα προστασίας παραλίας Γαργαδόρου

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό τις τελευταίες μέρες ,ομάδα συμπολιτών κατέθεσε αίτηση για έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα συνεδρίασης, τα εκτελούμενα  στην περιοχή έργα.

Επιβεβλημένη στην παρούσα φάση μια μικρή αναδρομή στα στοιχεία εκείνα που σχετίζονται με το συγκεκριμένο έργο : "Το θέμα των έργων προστασίας του Γαργαδόρου,  συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την 25η Μαΐου 2015 και με την υπ. αριθμ.: 201/2015 απόφασή που έλαβε  κατά πλειοψηφία το σώμα, αποφασίστηκε η  υλοποίηση του". 

Αποτελεί δε γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι κατά την παραπάνω συνεδρίαση, εκφράστηκαν όλες οι απόψεις, ενώ υπήρξε πλήρης δημοσιότητα τόσο στα τοπικά ΜΜΕ όσο και στα social media, αναφορικά με το μέγεθος - την μέθοδο και τους λόγους υλοποίησης του έργου, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αντίστοιχη δημοσιότητα πήρε το συγκεκριμένο θέμα  κατά την σχετική συζήτηση που υπήρξε στην επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης.

Σύννομα, εκδόθηκαν οι σχετικές άδειες οπότε και ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου, ενώ σήμερα βρισκόμαστε απολογούμενοι στους πολίτες που διαφωνούν και αντιδρούν, προς μεγάλη μας απορία...

Αφού για μεν τους μη ειδικούς - η συγκεκριμένη  παρέμβαση - είναι μερικώς αντιληπτή, αφού δεν έχουν ακριβή εικόνα του έργου αλλά και του τρόπου υλοποίησης του. Δυστυχώς όμως στην ομάδα αυτή υπάρχουν και μηχανικοί αλλά και άλλοι επιστήμονες, που όφειλαν να γνωρίζουν, ότι είχαν την δυνατότητα να παρέμβουν αλλά δεν το έκαναν. Προχωράνε μάλιστα σε κρίσεις για μελέτες συναδέλφων τους, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ως ειδικοί (;) επί του θέματος και αναζητούν "νομικίστικες διαδικασίες" για την εμπλοκή στην υλοποίηση του έργου.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου της : 28-02-2018, οι πολίτες που παρευρέθηκαν και εξέθεσαν τις απόψεις τους για το θέμα, όπως φάνηκε δεν κόμισαν νέα τεχνικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τους σημερινούς τους ισχυρισμούς -παρά μόνο τις προσωπικές τους απόψεις- που βεβαίως είναι σεβαστές αλλά δεν δύναται ν΄ αποτελέσουν στοιχείο αλλαγής της αρχικής θέσης του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Η δημοτική αρχή -όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει - δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει – έστω και αν δεν είναι στην αρμοδιότητά της - την υλοποίηση της μελέτης όπως έχει εγκριθεί. 

Κατά συνέπεια στην αίτηση που κατατέθηκε στις (2/3/2018),  υπάρχει γενικευμένη η διαπίστωση ότι δεν προκύπτουν νέα δεδομένα που να οδηγούν σε αλλαγή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ούτε και στην αδήριτη ανάγκη έκτακτης σύγκλισης του. 

Σε ότι αφορά το επισυναπτόμενο έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που θέτει ζήτημα ελέγχου υλοποίησης της μελέτης και όχι διακοπή των έργων ή ζητήματα νομιμότητας διαδικασιών - πράγμα που βρίσκει απολύτως σύμφωνη την Δημοτική Αρχή, δεσμευόμαστε  για την παρακολούθηση της σωστής εφαρμογής της εγκεκριμένης μελέτης.

Σε ότι αφορά τα ζητήματα μη παραχώρησης της παραλίας, αφαίρεσης παλαιών μπαζωμάτων και αποτύπωσης παραλιακής ζώνης που υπάρχουν ως αιτήματα, δεν έχουν την διάσταση του επείγοντος που επικαλούνται οι συμπολίτες και θα συζητηθούν σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού υπάρξουν εισηγήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σχετικά με τα θέματα αλλαγής "επιφανειακού υλικού" καθώς και  περιορισμού του πλάτους της επιφάνειας της παραλίας από 21 σε 16 μέτρα, γίνεται αντιληπτό, ότι είναι θέματα τεχνικού χαρακτήρα, που θα πρέπει να απαντηθούν από τον μελετητή. Για το πρώτο θέμα ειδικά, στην υλοποιούμενη μελέτη προβλέπεται διάστρωση άμμου 20 εκ. !!! από υλικό που προέκυψε κατά την διαμόρφωση της θεμελίωσης του υφάλου.

Για τους παραπάνω λόγους δεν θεωρείται αναγκαία η σύγκλιση εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου, πριν τις απαντήσεις των αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών στα ερωτήματα που μέχρι σήμερα έχουν τεθεί. 

Τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου επισκέφθηκε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δντης Κρήτης

 

Η προώθηση της διαδικασίας για την αγορά ακινήτου που θα στεγάσει μελλοντικά το Διοικητήριο των Σωμάτων Ασφαλείας στον Άγιο Νικόλαο, καθώς και μια σειρά ζητήματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, συζητήθηκαν κατά την συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντη Κρήτης - υποστράτηγο κ. Λαγουδάκη Κωνσταντίνο.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, στην παραπάνω συνάντηση δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθούν τόσο το θέμα της δημιουργίας ενός σύγχρονου διοικητηρίου που πιθανότατα θα προκύψει μέσα από την υποχρέωση που έχει αναλάβει ο δήμος για την παραχώρηση ακινήτου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ βρέθηκε λύση που θα ικανοποιήσει το αίτημα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, για την εξεύρεση χώρου εγκατάστασης πρατηρίου υγρών καυσίμων της Αστυνομίας.

Αναφορικά με τα ζητήματα αστυνόμευσης της πόλης, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο με δεδομένη την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, εξετάστηκε η δυνατότητα ενίσχυσης του τμήματος τροχαίας με εποχιακό προσωπικό, που θ΄αναζητηθεί μέσω των υπηρεσιακών δομών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντη Κρήτης, συνόδευσαν ο Δ/ντης της Δ/νσης Αστυνομίας Λασιθίου κ. Παπαδάκης Εμμανουήλ και ο Αστυνομικός Δ/ντης κ. Σπυριδάκης Νίκος.

Άμεση παρέμβαση στην καθημερινότητα των πολιτών. Επίσκεψη του Δημάρχου Αγ. Νικολάου στο Αγροτικό Ιατρείο Σκινιά

 

 

 

 

"Δημιουργήθηκε ένας αξιοπρεπής χώρος που στο εξής θα δώσει την δυνατότητα στους λιγοστούς πολίτες της περιοχής, ν΄απολαμβάνουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες υγείας".

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα (6/3) στο Αγροτικό Ιατρείο του Σκινιά, όπου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με την υφιστάμενη εργολαβία, αναμένεται να ολοκληρωθεί η συντήρηση - ανακατασκευή καθώς και ο εξοπλισμός του.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ζερβού, στην ίδια λογική και ανάλογα με τις αιτήσεις προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, η εργολαβία συνηρήσεων και υποδομών που αναμένεται άμεσα να εγκριθεί, θα δώσει την δυνατότητα ώστε την επόμενη διετία, να υπάρξει μια άμεση παρέμβαση στην καθημερινότητα των πολιτών, παράλληλα με τα μεγάλα έργα στα οποία υπάρχει διαρκής διεκδίκηση για την χρηματοδότηση τους, μέσα από ευρωπαικούς πόρους ή περιφερειακά προγράμματα.

Προγραμματισμός εκδηλώσεων για τα 25 χρόνια αδελφοποίησης των δήμων Αγίου Νικολάου - Αγίου Δομετίου Κύπρου

 

Οριστικοποιήθηκαν οι προτάσεις της επιτροπής που είχε ορισθεί από το Δ.Σ Αγίου Νικολάου, και είχε αναλάβει την ευθύνη για τον προγραμματισμό εκδηλώσεων και δράσεων που θα γίνουν τον ερχόμενο Μάρτιο και Οκτώβριο τόσο στον Άγιο Νικόλαο όσο και στον Άγιο Δομέτιο της Κύπρου, με αφορμή τον εορτασμό 25 χρόνων αφελφοποίησης μεταξύ των δύο δήμων.

Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου κ. Αντώνη Ζερβού, με την σύφωνη γνώμη όλων των μελών της επιτροπής, αποφασίστηκαν οι αιρετοί που θα συμμετέχουν, τα καλλιτεχνικά σχήματα, καθώς και οι εκδηλώσεις που θα γίνουν με ευθύνη του δήμου Αγίου Νικολάου, ενώ προτάθηκε στην επίσημη αποστολή στην Κύπρο να παρευρεθούν ο τ. Δήμαρχος κ. Γ. Μενεγάκης και ο τ. πρόεδρος του Δ.Σ κ. Στ. Κουρουπάκης.

Εξ άλλου όπως έχει γίνει ήδη γνωστό σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις αποφάσεις της επιτροπής, αναμένεται να τιμηθούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και δήμαρχοι από το 1993 έως και σήμερα.

Μάλιστα το αναμνηστικό που επελέγει να δοθεί είναι ένας πάπυρος με τα σήματα των δύο δήμων καθώς και την αναγραφή της χρονολογίας που πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση.

Στην παραπάνω συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ.Αντ. Ζερβός, οι επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ κ. Πανίκος Καρατσής, Γιώργος Πάγκαλος, οι αντιδήμαρχοι Έφη Βελημβασάκη, Χάρης Αλεξάκης.

 

Περισσότερα Άρθρα...