Ορκωμοσία νέου τοπικού συμβούλου στην Δημοτική Ενότητα Βραχασίου

 

 

Παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, πραγματοποιήθηκε (21/11), η ορκομωσία του νέου τοπικού συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Βραχασίου κ. Μανόλη Βαμβασάκη, ο οποίος αναλαμβάνει στο εξής καθήκοντα στον εν λόγω δημοτικό διαμέρισμα, στην θέση της παρετειθείσας κ. Κατερίνας Αστρουλάκη.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, μετά την ορκομωσία δόθηκε η δυνατότητα να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση στο νέο τοπικό σύμβουλο, για τις προσπάθειες που ήδη έχει αναλαμβάνει ο Δήμος προκειμένου ν΄αντιμετωπιστούν ζητήματα που χρονίζουν.

Μετά το πέρας της ορκομωσίας, ο δήμαρχος, δέχθηκε επίσκεψη από τον υφυπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Ζουράρι, ενώ κατά την ολιγόωρη παραμονή του στο δημαρχείο της πόλης, δόθηκε η δυνατότητα να υπάρξει εκτενής συζήτηση για τα τρέχοντα ζητήματα του δήμου.

Εξ άλλου όπως ανέφερε ο κ. Ζερβός, πρόθεση του Δήμου, είναι η διαρκής συνεργασία, με τους θεσμικούς παράγοντες, για το καλό της ευρύτερης περιοχής. 

 

Θ΄ανοίξει ξανά τις πόρτες του το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου

 

 

Εξαιρετικά σημαντικό, χαρακτήρισε το γεγονός της ένταξης και χρηματοδότησης - πρότασης στο ΠΕΠ Κρήτης (2014 -2020)   του Αρχαιολογικού Μουσείο Αγίου Νικολαου, ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός.

Σχετικά με την επαναλειτουργία του Μουσείου  - ενός χώρου πολιτισμού που πολλαπλά αναμένεται να προσφέρει στο τουριστικό γίγνεσθαι του Δήμου, αλλά και ολόκληρου του Νομού Λασιθίου - ο Δήμαρχος γνωστοποίησε ότι τις επόμενες μέρες, αναμένεται να συναντηθεί με την Γ.Γ του Υπ. Πολιτισμού κ. Μ. Βλαζάκη,  προκειμένου ν΄ αναζητηθούν  τρόποι για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Εξ άλλου,  ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναμένεται να θέσει στην Γ.Γ,  ζητήματα που αφορούν στην ολοκλήρωση του φακέλου που θα υποβληθεί (Φεβρουάριος) ,για την ένταξη της Σπιναλόγκας στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την λειτουργεία και την στήριξη των χώρων υγεινής του νησιού.

 

Η Κρήτη είναι ενιαία

 

 

"Θεωρούμε ότι η Κρήτη, είναι ενιαία, καθώς ενιαίος είναι και ο τρόπος υλοποίησης του έργου αναβάθμισης του ΒΟΑΚ από το Καστέλλι της Κισσάμου μέχρι την Σητεία".

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή τις τελευταίες ανακοινώσεις που έγιναν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, αναφορικά με την αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, πληροφορούμενος τις σχετικές δηλώσεις, μεταξύ  άλλων τόνισε : "Μας ικανοποιούν ιδιαίτερα, δεδομένου ότι το δίκαιο αίτημα της περιοχής, φαίνεται ότι δρομολογείται.  

Είναι σαφές - υπογράμμισε - ότι αναμένουμε ανάλογες δεσμεύσεις - εξελίξεις και για το τμήμα (Άγιος Νικόλαος - Σητεία) - προσπάθεια για την οποία δηλώνουμε  αρωγοί-  προκειμένου να αρθεί η αδικία που εξακολουθεί να υφίσταται σε βάρος του Λασιθίου.

Προσδοκούμε το 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών να στεφθεί με επιτυχία

 

 

Οι οργανωτικές λεπτομέρειες που θα επιτρέψουν την καλύτερη διεξαγωγή του 34ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα (30/10), ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (τοπική διοίκηση Λασιθίου) κ. Κων/νο Φραγκάκη.

Όπως έγινε γνωστό το παραπάνω Συνέδριο πρόκειται να διεξαχθεί την Άνοιξη του 2018, ( 9 έως 13 Μαίου) στο ξενοδοχείο "Mirabello Beach & Villlage" στον Άγιο Νικόλαο, ενώ το Δ. Σ. καθώς και τα μέλη της Τοπικής Διοίκησης Λασιθίου έχουν ήδη αρχίσει ν΄ εργάζονται πυρετωδώς  προκειμένου να εξασφαλίσουν την άψογη φιλοξενία στα μέλη της Δ.Ε.Α. στον Ν. Λασιθίου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, έκανε γνωστό : ότι ο δήμος, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υπάρξει η καλύτερη φιλοξενία για τους 300 περίπου εκπροσώπους των τοπικών διοικήσεων, καθώς και για τους εκπροσώπους των Διεθνών Ενώσεων.

"Θα πρέπει - ανέφερε - να συνειδητοποιήσουμε, ότι η αστυνομία είναι απαραίτητο κομμάτι για την ασφάλεια και την διατήρηση της κοινωνικής ισορροπίας ! Έτσι με αφορμή το επικείμενο συνέδριο, πρόσθεσε, αλλά και σ΄ότι χρειαστεί στο εξής - δηλώνουμε- ότι θα είμαστε δίπλα τους. Προσδοκούμε το 34ο Συνέδριο να στεφθεί με επιτυχία ώστε να πετύχουμε τους στόχους που θέτουμε και αφορούν, αφενός την στήριξη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και αφετέρου την σωστή προβολή του τόπου και κατά συνέπεια του τουριστικού μας προιόντος".

Εξ άλλου όπως έκανε γνωστό, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών της τοπικής διοίκησης Λασιθίου κ. Κων/νος Φραγκάκης, έχει ήδη καταρτιστεί ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα φιλοξενίας των συνέδρων - ενώ όπως και κατά το παρελθόν έχει συμβεί σε ανάλογες διοργανώσεις - έτσι και στον Άγιο Νικόλαο - παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου, τις επισκέψεις σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος - θα συγκεντρωθούν χρήματα που θα δωθούν σε κοινωνικό φορέα της ευρύτερης περιοχής.

 

Επίσκεψη αντιπροσωπείας Δήμου Αγίου Δομετίιου στον Άγιο Νικόλαο

 

 

 

"Με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων μετά την αδελφοποίηση των Δήμων: Αγίου Νικολάου Κρήτης και Αγίου Δομετίου Κύπρου, θεωρώ σημαντικό να υπάρξει μια αποτίμηση,  αναφορικά με το πώς απέδωσε η συνεργασία  αυτή - στοιχείο σημαντικό-για την περαιτέρω πορεία  άλλων αδελφοποιήσεων που θεωρητικά θα μπορούσαμε να είχαμε αναπτύξει!  

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την επίσκεψη της επίσημης αντιπροσωπείας του δήμου Αγίου Δομετίου, στον Αγιο Νικόλαο (27/29).

 Όπως έγινε γνωστό η αντιπροσωπεία των εκπροσώπων του διδυμοποιμένου  δήμου, αναμένται να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με το πρωτόλλο που έχει υπογραφεί.

Περισσότερα Άρθρα...