Περιγραφή Λογοτύπου


Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα φρέσκο, νεανικό και αισιόδοξο λογότυπο διαφορετικό από τα κλισέ του παρελθόντος. Η λέξη Δικαίωμα αναγράφεται με ένα πιο «χαλαρό» άμεσο τρόπο θέλοντας να γκρεμίσει τον κοινωνικό αποκλεισμό, εφ'όσον πρόκειται για ένα δικαίωμα που έχουν όλοι, σε μια σειρά θεματικών όπως το περιβάλλον, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, ο τουρισμός, η ποιότητα ζωής, η τεχνολογία κ.α.

Όλες αυτές οι θεματικές είναι σε άμεση αντιστοιχία με τους άξονες προτεραιότητας πάνω στους οποίους αναπτύσσεται  το όραμα μας για το Δήμο. Ο κάθε άξονας συμβολίζεται με ένα χρώμα που με δύναμη έχει πέσει πάνω σε ένα τοίχο. Έτσι,  αυτό το πολύχρωμο «splash» παίζει διττό ρόλο, τα χρώματα όχι μόνο συμβολίζουν τα δικαιώματα των πολιτών σε κάθε ένα από τους θεματικούς άξονες, αλλά κυρίως, συμβολίζουν την σύνθεση τις ομάδας μας που αποτελείται από την συγκέντρωση αξιόλογων ανθρώπων, διαφορετικών προσωπικοτήτων, που ανεξάρτητα από το πολιτικό τους υπόβαθρο αποφάσισαν να εμφανιστούν δυναμικά στο προσκήνιο, να παρουσιάσουν το όραμα τους και να διεκδικήσουν το δήμο.

Τέλος μια τεθλασμένη γραμμή αναπτύσσεται θέλοντας να υπογραμμίσει το «Δικαίωμα στην πόλη» και να τονίσει πόσο σημαντική είναι η συνοχή στο Δήμο μας. Ο Καλλικράτης έχει φέρει κάτω από την ίδια στέγη, χωρικές ενότητες με ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Έτσι η γαλάζια γραμμή συμβολίζει την θάλασσα και το παραθαλάσσιο μέτωπο του Δήμου, μετασχηματίζεται σε πόλη με γκρι χρώμα και συμβολίζει την πρωτεύουσα αλλά και τις μικρότερες πόλεις και τέλος μετατρέπεται σε μια πράσινη γραμμή που αναπαριστά την περιφέρεια του Δήμου με τα χωριά, τον αγροτικό  και ορεινό χώρο. Όλα αυτά καταλήγουν αλλά παράλληλα έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο – πολίτη.