Εφραίμογλου Βασίλειος του Λάζαρου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Επιχειρηματίας
Email:
vasilis.efremoglou@gmail.com
Phone:
6974923333

Βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης το 1960 

Γονείς μου ο γνωστός παλαιός έμπορος αυτοκινήτων Λάζαρος Βασιλείου Εφραίμογλου με καταγωγή από την Σμύρνη της Μικράς Ασίας και η Μαρία Κατσιφαράκη με καταγωγή από την Αγία Βαρβάρα. 

Ολοκλήρωσα τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Καπετανάκειο (1978) και είμαι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Παράλληλα με τις σπουδές μου παρακολούθησα μαθήματα κλασικής κιθάρας με τον γνωστό καθηγητή κιθάρας Νίκο Φρουδαράκη. 

Τα πρώτα μεταφοιτητικά μου χρόνια δίδαξα κλασική κιθάρα στο Ωδείο Απόλλων και το Σύλλογο Πολύτεκνων Ηρακλείου.

Έχοντας αποκτήσει γνώσεις και εμπειρία από την ενασχόληση μου με την αγωνιστική ποδηλασία στα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια (ως μαθητής είχα φτάσει μέχρι την εθνική ομάδα εφήβων), συνέβαλα στη δημιουργία του ποδηλατικού τμήματος του ΚΥΔΩΝΑ ΧΑΝΙΩΝ και αργότερα του ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ “ΚΑΣΤΡΟ” (1983) που ακόμα σήμερα διαπρέπει και πρωταγωνιστεί με εθνικές και διεθνείς διακρίσεις ως ένας από τους κορυφαίους συλλόγους ποδηλασίας στη χώρα μας. 

Στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής μου πορείας παράλληλα με την ενασχόληση μου με την οικογενειακή επιχείρηση των αυτοκινήτων, αφού παρακολούθησα σεμινάρια Τουριστικού Marketing και ΙΑΤΑ, ασχολήθηκα με τον τουρισμό ως διευθυντής του ξενοδοχείου FLORELA (1984-1986) και κατόπιν ως διευθυντής Ηρακλείου του τουριστικού ταξιδιωτικού οργανισμού GRIFFIN TRAVEL WOODSIDE (1990-1994). 

Υπήρξα βασικός μέτοχος και διοικητικό στέλεχος της εταιρίας ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ Α.Ε. (1997) και από τη θέση αυτή συνέβαλα στην οργάνωση και ανάπτυξη της αεροπορικής εταιρίας AIR GREECE στα αρχικά στάδια λειτουργίας της. Η εταιρία αυτή ήταν ο προπομπός της γνωστής σήμερα αεροπορικής εταιρίας AEGEAN του Ομίλου Βασιλάκη.

Το 1998 ανέλαβα πρόεδρος του φορέα ίδρυσης ΝΕΑΣ ΒΕΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και αργότερα της ανώνυμης εταιρίας ΝΕΑ ΒΕΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Α.Ε., με σκοπό τη δημιουργία οργανωμένου βιοτεχνικού πάρκου στο βιοτεχνικό τρίγωνο Φοινικιάς – Μαλάδων εκπροσωπώντας 122 παραγωγικές επιχειρήσεις του νομού μας. 

Παράλληλα και ως κύρια απασχόληση, συνεχίζοντας την από το 1958 οικογενειακή παράδοση, δραστηριοποιήθηκα  στον κλάδο αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας ως Επίσημος Έμπορος και Εξουσιοδοτημένος Επισκευαστής των εργοστασίων HONDA & MITSUBISHI MOTORS στο Νομό Ηρακλείου από τη θέση του Προέδρου και Γενικού Διευθυντή. 

Έχω διατελέσει αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΑΖΙΟΥ (2008-2013) και κατέχω δίπλωμα ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας. 

Έχω την τιμή να εκλέγομαι για τέταρτη συνεχή θητεία από τους συναδέλφους μου, αρχικά ως Γενικός Γραμματέας και τώρα ως αντιπρόεδρος του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Με την ιδιότητα μου αυτή συμμετέχω ενεργά σε δημοτικές επιτροπές επιχειρηματικότητας για τα προβλήματα των εμπόρων όπως τραπεζικά θέματα, ασφαλιστικά θέματα, αναβάθμιση εμπορικών περιοχών κ.α. 

Την περίοδο 2015-2018 διορίστηκα από τη δημοτική αρχή ως τακτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της δημοτικής ανώνυμης επιχείρησης ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ ΟΤΑ από όπου έχω συμβάλει στην αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των καταστημάτων εστίασης ΜΑΡΙΝΑ, ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ, ΑΚΤΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ, ΟΑΣΗ κλπ. της επιχείρησης.

Το 2019 και για ένα χρόνο, ανέλαβα την οργάνωση του «ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟΥ», φορέα για την επιχειρηματικότητα του δήμου Ηρακλείου.

Ταυτόχρονα συμμετέχω σε επιτροπές του δήμου Ηρακλείου για τον τουρισμό, την ανάπτυξη την επιχειρηματικότητα, τη βιώσιμη κινητικότητα κ.α.. 

Από το 2017 είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ανώνυμης ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΕΡΓΕΡΗΣ Α.Ε. – Νερά ΡΟΥΒΑΣ – ενώ πρόσφατα μου έχουν ανατεθεί καθήκοντα εντεταλμένου σύμβουλου πωλήσεων στην ίδια εταιρία.

Την περίοδο 2015 – 2019 διτέλεσα πρόεδρος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Νομού Ηρακλείου. 

Είμαι παντρεμένος με την Αντωνία Μαυράκη φιλόλογο και έχω δύο κόρες, η μεγαλύτερη κάνει το διδακτορικό της με υποτροφία Mari Quire στη βιολογία και η μικρότερη είναι τεταρτοετής φοιτήτρια Ιατρικής.