Βλασάκη Αικατερίνη του Αντωνίου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Προϊσταμένη Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Κρήτης
Email:
avlasaki@hotmail.com
Phone:
6979774364

Βιογραφικό σημείωμα

Η Κατερίνα Βλασάκη είναι προϊσταμένη του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Κρήτης, με κύριες αρμοδιότητες τη χωρική αποτύπωση της φτώχειας και της αποστέρησης στην Κρήτη, την τεκμηρίωση τοπικών αναγκών και τη συνεισφορά στην βελτιστοποίηση χωρικών και κοινωνικών πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης.   

 

Είναι κάτοχος διδακτορικού (PhD) και μετα-διδακτορική ερευνήτρια στη δημόσια πολιτική (public policy), με έμφαση στο κοινωνικό κράτος και στις πολιτικές απασχόλησης στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με σπουδές πολιτικής επιστήμης και διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Birmingham (U.K.), και μεταναστευτικής πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας (European University Institute). Υπήρξε επίσης, υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). 

 

Διαθέτει πολυετή ερευνητική εμπειρία και συμμετοχή σε συνέδρια, εργαστήρια και προγράμματα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από το 2011 είναι στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης, ειδική σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και ανάπτυξης συνεργασιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Στο πλαίσιο αυτό, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες που αφορούν στην καταπολέμηση της φτώχειας και την κοινωνική ένταξη, την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την κοινωνική ένταξη μεταναστών, την ενεργό γήρανση, την παιδική προστασία, την ισότητα των φύλων, τη βιωσιμότητα και καινοτομία.