Λαζανάκη Ζαμπία του Μιχαήλ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Νηπιαγωγός/ Ειδική Γραμματέας Συλλόγου Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
email:
zampila@gmail.com
phone:
6972128384

Βιογραφικό σημείωμα

Η Ζαμπία Λαζανάκη κατάγεται από τον Αμπελούζο Μεσσαράς και διαμένει στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης ενώ επιπλέον παρακολούθησε σεμινάρια συστημικής κι εξελικτικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση προτού περάσει στη δημόσια, τα τελευταία 18 χρόνια.

 

Είναι Ειδική γραμματέας και μέλος της Ομάδας Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», μια ομάδα με πολλές πολιτιστικές δράσεις σχετιζόμενες με τη φιλαναγνωσία στο σχολείο καθώς και παρουσιάσεις βιβλίων στο ενεργητικό της.

 

Πολλά κείμενα της έχουν φιλοξενηθεί σε διαδικτυακές σελίδες ενημέρωσης και στον τοπικό έντυπο τύπο.

 

Έχει τιμηθεί, ως συμμετέχουσα μαζί με το Νηπιαγωγείο της, με το διεθνές βραβείο Camera Zizaniο.

 

Έχει παρουσιάσει εισηγήσεις στο Πανεπιστήμιο Κρήτης  στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και σε διεθνή συνέδρια με θεματικές  σχετικές  με την προσχολική εκπαίδευση.

 

Στο συγγραφικό έργο της περιλαμβάνεται: “Η Γαλατένια γαρδένια”  το πρώτο παραμύθι της που κυκλοφόρησε .”Ο Ορφέας και το Φεγγαρομεγάλωμα”είναι το δεύτερο παραμύθι της που ταξιδεύει στον αναγνωστικό κόσμο των παιδιών από τις Εκδόσεις Γραφομηχανή.

 

Ένα παραμύθι που μπήκε στη λίστα των βραβευμένων βιβλίων της χρόνιας 2021 από τον Ε.Π.Ο.Κ,Κύπρου.

 

Το τρίτο παραμύθι της συγγραφέως με τίτλο” Μια ηλιαχτίδα ουρανός” κατέκτησε το δεύτερο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό  που διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη  Καβάλας ,εκδόθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας  Κρήτης και διανέμεται  δωρεάν σε όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Νόμου Ηρακλείου.

 

Τα τελευταία δύο χρόνια είναι Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων. Σύλλογος με πολυσχιδείς δράσεις στο ενεργητικό του.

 

Είναι παντρεμένη με τον Ευάγγελο Σρατήγη και  έχει τρία παιδιά.