Βασιλάκης Νικόλαος του Εμμανουήλ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Στέλεχος επιχείρησης

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Νίκος Βασιλάκης, είναι παντρεμένος με την Χριστίνα Ορφανού και έχουν ένα μικρό υιό, τον Μάνο. Ως Μηχανικός Υλικών έχει δραστηριοποιηθεί σε κομβικές Εταιρείες της τοπικής/εξαγωγικής Βιομηχανίας, σε θέσεις ευθύνης, σε Εμπορικές Εταιρείες ως Στέλεχος Ανάπτυξης , καθώς και σε Ερευνητικά πρότζεκτ ανάπτυξης ως μέλος ερευνητικών ομάδων στο Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Εξειδικεύεται με μελέτες και έργα διαχείρισης αποβλήτων, ανάπτυξης υλικών, διασύνδεσης RnD, περιβαλλοντικής διαχείρισης, καθώς και μελέτες ESG – ανθρακικό αποτύπωμα, και κρίσιμες ύλες. Μελέτες Φυσικοχημείας, Χημείας, Χημικοτεχνικές και παραγωγικής ανάπτυξης αποτελούν επιπλέον εξειδίκευση.
Ενδιαφέρον για ταξίδια και κοινωνικά δρώμενα, με καταγωγή από τις Γωνιές Πεδιάδας και το Τυμπάκι, επιθυμεί να προσφέρει στην ανάπτυξη της Πόλης σε θέματα Κυκλικής Οικονομίας-Κλιματικής Ουδετερότητας, Ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανίας και παραγωγικής Ανασυγκρότησης του ΤΕΕ/ΤΑΚ και Μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Δραστηριοποιείται ως Στέλεχος Εμπορικής Επιχείρησης αλλά και στο χώρο του επιχειρείν, με συμβουλευτική Εταιρεία για Βιομηχανικές-Μεταποιητικές Επιχειρήσεις και Φορείς.