Παπαδάκη-Σκαλίδη Ειρήνη (Ρένα) του Σταύρου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Αντιδήμαρχος/Δημοσιογράφος
Email:
rena.papadaki@gmail.com
Phone:
6944651005

Βιογραφικό σημείωμα

– Πτυχιούχος του τμήματος Βιολογίας, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών.

– Παντρεμένη με τον Μανόλη Σκαλίδη, Επεμβατικό Καρδιολόγο – Καθηγητή Καρδιολογίας Πανεπιστήμιου Κρήτης, με δύο παιδιά : τον Γιάννη, Ειδικευόμενο Καρδιολόγο και την Άσπα, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό & Μηχανικό Υπολογιστών, του
Ε.Μ.Π.

– Το 1989 ξεκίνησα από την ΕΡΤ την διαδρομή μου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, παρουσιάζοντας καθημερινά στην ΕΡΑ Ηρακλείου εκπομπές με συνεντεύξεις, πολιτιστικά, κοινωνικά και επιστημονικά θέματα.

– Το 2011 ανέλαβα τη Διεύθυνση της ΕΡΑ Ηρακλείου.

– Το 2014 ξεκίνησα την εκπομπή «Στάσεις ζωής», στην τηλεόραση CRETA, δίνοντας βήμα σε κορυφαίες προσωπικότητες των γραμμάτων, της τέχνης, του πολιτισμού και της επιστήμης, αρκετές από αυτές διεθνούς ακτινοβολίας.

– Συντάκτης επί σειρά ετών σε περιοδικά, κεντρική ομιλήτρια και υπεύθυνη διοργάνωσης και συντονισμού μεγάλου αριθμού πολιτιστικών, επιστημονικών και κοινωνικών εκδηλώσεων στην πόλη του Ηρακλείου και γύρω από αυτήν.

– Έχω διδάξει σε σχολεία και ωδεία και είμαι μέλος συλλόγων με κοινωνική και πολιτιστική προσφορά.

– Το 2019 εκλέχτηκα Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου και μέχρι σήμερα είμαι Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηρακλείου και Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας (ΔΗΚΕΗ).

– Επίσης, είμαι Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, Πρόεδρος Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, Πρόεδρος Διαχειριστικής Επιτροπής Κέντρου Αστέγων, Πρόεδρος Διαχειριστικής Επιτροπής Κοινωνικού Παντοπωλείου,
Μέλος Οικονομικής Επιτροπής, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΔΕΠΑΝΑΛ.