kalokairinos_dimotiki_omada_2

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Σχηματίζουμε ήδη τον οδικό χάρτη για το πρώτο διάστημα της θητείας μας»

Πολύωρη και άκρως εποικοδομητική, με πολιτικό αλλά και τεχνικό χαρακτήρα, ήταν η συνάντηση εργασίας του Αλέξη Καλοκαιρινού με τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη».

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου κατά την εισήγησή του, ενημέρωσε την Δημοτική Ομάδα για τα αποτελέσματα των επαφών που έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες σε Ηράκλειο και Αθήνα, τα συμπεράσματα και τα δεδομένα που έχουν προκύψει. Κατά τη συνεδρίαση, συγκεκριμενοποιήθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές και τέθηκαν ειδικότερα ζητήματα που σχηματίζουν τον οδικό χάρτη της νέας Δημοτικής Αρχής για το πρώτο διάστημα της θητείας της, ενώ υπήρξαν τοποθετήσεις Συμβούλων και διάλογος για τις μεγάλες προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Σε δήλωσή του πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο Αλέξης Καλοκαιρινός επεσήμανε ότι πρόκειται για την 3η συνάντηση της παράταξης μετά τις εκλογές, που στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά τη δημοτική ομάδα καθώς σε ένα μήνα ακριβώς αναλαμβάνει καθήκοντα. Επίσης, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής, το ζήτημα των τελών κοινοχρήστων χώρων, κ.α.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Καλοκαιρινού πριν την έναρξη της συνεδρίασης

Read More
kalokairinos_OLI_2

Συνεχίζονται οι συναντήσεις προετοιμασίας και ενημέρωσης για τον Αλέξη Καλοκαιρινό

Συνεχίζει αδιάκοπα τις συναντήσεις ενημέρωσης και προετοιμασίας ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Καλοκαιρινός πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο και τον Δ/ντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Η. ΑΕ Γιάννη Βαρδαβά και Μηνά Παπαδάκη αντίστοιχα, τηλεδιάσκεψη με τον Δ/ντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ. Αριστείδη Παπαδόγιαννη, ενώ επισκέφτηκε και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου, με αφορμή την καθιέρωση της 3ης Δεκεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ. Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και μαθητές για όλα όσα τους απασχολούν, αλλά και να κινηθεί με αναπηρικό αμαξίδιο διαπιστώνοντας πώς ένα μικρό εμπόδιο μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην πορεία ενός ΑμεΑ.

Παράλληλα, ο Αλέξης Καλοκαιρινός συμμετείχε στην Παγκρήτια κινητοποίηση για τη Δημόσια Υγεία στην πλατεία Ελευθερίας, εκφράζοντας την στήριξή του στους εργαζομένους στις δομές υγείας και τονίζοντας: «Αυτή η κινητοποίηση είναι ενδεικτική του μεγέθους του προβλήματος και του ενδιαφέροντος της κοινωνίας για την δημόσια υγεία. Τα ζητήματα παραμένουν πιεστικά, αφορούν και το Ηράκλειο, τόσο το Βενιζέλειο αλλά και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αλλά αφορούν και τα Νοσοκομεία όλης της Κρήτης, καθώς επίσης και την Πρωτοβάθμια Υγεία. Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει άμεσα, είναι να καλυφθούν μ’ έναν οργανωμένο τρόπο και συνολικά, οι ανάγκες της Υγείας στην Κρήτη. Χρειάζεται μια δέσμη μέτρων, χρειάζεται η συνολική προκήρυξη των θέσεων οι οποίες είναι απαιτούμενες, σε συνδυασμό με κίνητρα έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να βρεθούν και να στελεχώσουν αυτές τις θέσεις. Ο Δήμος Ηρακλείου θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων της Δημόσιας Υγείας και θα ενδιαφέρεται θέτοντας σε μεγάλη προτεραιότητα τα ζητήματα της Υγείας και ειδικότερα της Πρωτοβάθμιας Υγείας στο Δήμο μας.».

Οι ενημερωτικές συναντήσεις του εκλεγμένου Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και αρχών, συνεχίζονται.

Read More
kalokairinos_seminario_1

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή το 1ο Σεμινάριο Συμβούλων για την παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη»

Με απόλυτη επιτυχία, μεγάλη συμμετοχή και αυξημένο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το 1ο Σεμινάριο Συμβούλων για την παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη» του εκλεγμένου Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού.

Στο Σεμινάριο, που διήρκησε 5 ώρες και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ibis Style Heraklion Central, έλαβαν μέρος οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» με στόχο να ενημερωθούν για βασικά ζητήματα της δημοτικής διακυβέρνησης ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων τους την 1η Ιανουαρίου 2024.

Το Σεμινάριο άνοιξε με εισήγηση του εκλεγμένου Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, ο οποίος ευχαρίστησε τις εισηγήτριες και τους εισηγητές του Σεμιναρίου για την συμμετοχή τους και έθεσε τις βασικές αρχές και τους στόχους της νέας Δημοτικής Αρχής. Επεσήμανε ότι οι προσδοκίες των Δημοτών είναι πολλές και απαιτείται απ’ όλες και όλους ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση, ενώ αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις της νέας Δημοτικής Αρχής, στα βασικά ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, καθώς και στις δομικές αναδιαρθρώσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα. Τόνισε ότι στον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής θα λαμβάνεται υπόψιν η γνώμη των πολιτών, θα γίνεται συνολικός σχεδιασμός με βάση την μεγάλη εικόνα κάθε ζητήματος και θα τίθενται μακροπρόθεσμοι στόχοι και χρονοδιαγράμματα για την παρακολούθησή τους.

Ακολούθησαν εισηγήσεις από τον πρώην Δήμαρχο Ρούσσο Κυπριωτάκη για τις προτεραιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Κρήτης Μαρίας Κασσωτάκη για τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε. και την αξιοποίηση τους, καθώς και της Προϊσταμένης του Τμήματος Προϋπολογισμού του Δήμου Ηρακλείου Μαρίνας Στεφανάκη, για τις αρχές στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του Δήμου.

Στο δεύτερο μέρος του Σεμιναρίου εισηγήσεις έγιναν από τον αρχιτέκτονα Γιώργη Πετράκη για το Τοπικό Πολεοδομικό του Δήμου, τον Γενικό Διευθυντή της Α.Ο.Τ.Α Ηράκλειο Α.Ε. Κώστα Μοχιανάκη για τη δυναμική του στρατηγικού σχεδιασμού στην ανάπτυξη των πόλεων, τον πρώην Αντιδήμαρχο Μανόλη Αλεξάκη για τις Δημοτικές Κοινότητες και τον Πρόεδρο του «Πλοηγού» Χάρη Ροδιτάκη για την αναγκαιότητα σύνδεσης και αξιοποίησης υποστηρικτικών φορέων προς το Δήμο Ηρακλείου.

Το Σεμινάριο ολοκληρώθηκε με συζήτηση, ερωτήσεις και απαντήσεις, καθώς και γόνιμο διάλογο με τους Συμβούλους, που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Read More
kalokairinos_livanios

Ξεκίνησε τις επαφές και στην Αθήνα ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Στην Αθήνα βρέθηκε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός, πραγματοποιώντας συναντήσεις εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θόδωρο Λιβάνιο, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Μανώλη Γραφάκο.

Στην ατζέντα των επαφών βρέθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα του Δήμου Ηρακλείου που άπτονται των αρμοδιοτήτων των Κυβερνητικών στελεχών, όπως είναι οικονομικά ζητήματα, θέματα σχολικών μονάδων, προσωπικού, ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης απορριμμάτων.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά τις διαδοχικές συναντήσεις, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός επεσήμανε: «Όπως έχουμε δεσμευτεί, είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε και να θέσουμε σε μια πιο λειτουργική βάση τις συνέργειες του Δήμου Ηρακλείου με την Πολιτεία. Με την επιδίωξη αυτή πραγματοποίησα τις πρώτες μου επαφές στην Αθήνα, σε καλό κλίμα και με δίνοντας το στίγμα των προθέσεων διεκδίκησης και συνεργασίας του 4ου Δήμου της χώρας με την Κεντρική Διοίκηση. 

Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας με μεθοδικότητα, εξειδικεύουμε τον προγραμματισμό μας, για την επίλυση των δομικών προβλημάτων της πόλης και των διαρθρωτικών ζητημάτων του Δήμου, με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Ηρακλείου. Θα θωρακίσουμε τον Δήμο μας ενόψει των σημαντικών προκλήσεων που έρχονται ή είναι ήδη εδώ.».

Read More
kalokairinos_ydata

Αλέξης Καλοκαιρινός: Απαραίτητη η ενιαία διαχείριση των υδατικών πόρων της Κρήτης – Επιτακτική η ανάγκη κατασκευής φραγμάτων για να προχωρήσουν Σχέδια Πόλης του Ηρακλείου

Στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε με θέμα την «Διαχείριση νερού στην Κρήτη – εγγειοβελτιωτικά έργα – αντιπλημμυρική προστασία. Προσαρμογή στα νέα δεδομένα», παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και φορέων της Κρήτης, παρευρέθηκε ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Ηρακλείου είχε θέσει και προεκλογικά το ζήτημα της ενιαίας διαχείρισης των υδατικών πόρων της Κρήτης, αρχή στην οποία συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Αλέξης Καλοκαιρινός συμφώνησε κατ’ αρχήν ότι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) είναι ο πιο προφανής φορέας για την ενιαία διαχείριση του νερού. Και παρά το ό,τι η σύσκεψη είχε ως αφετηρία τα ζητήματα της άρδευσης, ο Αλέξης Καλοκαιρινός, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι το ζήτημα της ύδρευσης, αν και διακριτό, δεν μπορεί να απομονωθεί από τη συζήτηση, αναφέροντας ότι «Πράγματι, τα νερά της Κρήτης, όσα δεν μένουν αναξιοποίητα, χρησιμοποιούνται κατά περισσότερο από 80% για την άρδευση. Αλλά οι ανάγκες της ύδρευσης θα γίνουν πολύ πιο πιεστικές στο μέλλον, με βάση και την πρόβλεψη για τις ανάγκες του νησιού στην επόμενη δεκαετία.».

Η αγροτική ανάπτυξη, όπως επεσήμανε ο Αλέξης Καλοκαιρινός, είναι συνυφασμένη με την αστική ανάπτυξη. Τα ζητήματα της διαχείρισης των υδατικών πόρων σχετίζονται όχι μόνο με τον πρωτογενή τομέα, την προστασία του περιβάλλοντος και την πολιτική προστασία, αλλά ακόμα, σε ό,τι αφορά στο Ηράκλειο, με την πολεοδομία. Από την άποψη αυτή, είναι καλή η συγκυρία ότι η ανάπτυξη της κοινής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της Περιφέρειας Κρήτης, συμπίπτει με την εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων. 

«Η κατασκευή φραγμάτων όπως του Λαδούκου και των Δαφνών, αποτελεί προϋπόθεση για την οριοθέτηση των ρεμάτων, χωρίς την οποία οι δυτικές συνοικίες του Ηρακλείου δεν μπορούν να αποκτήσουν Σχέδια Πόλεως» ανάφερε ο Αλέξης Καλοκαιρινός, τονίζοντας: «Είναι, συνεπώς, επιτακτική ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στα έργα αυτά. Για το σκοπό αυτό θα είναι καταλυτική η συνδρομή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της Περιφέρειας Κρήτης.». 

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο έργο επέκτασης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων, με το οποίο θα εξαπλασιαστεί η δυνατότητα άρδευσης στο Δήμο Ηρακλείου, εφόσον προγραμματισθούν και εκτελεσθούν εγκαίρως τα συνοδά αρδευτικά έργα. Υπογράμμισε επίσης ότι είναι αναγκαίο να διασφαλισθούν οι προθεσμίες για τη συμβασιοποίηση του έργου που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ αναφέρθηκε εμφατικά στο ενεργειακό ζήτημα που γίνεται όλο και οξύτερο: Αφενός το κόστος της ενέργειας, ιδιαίτερα για δημοτικές επιχειρήσεις όπως η Δ.Ε.Υ.Α.Η. έχει εκτοξευθεί, ενώ συνεχίζεται το απαράδεκτο καθεστώς της τιμολόγησης του φορέας με οικιακό (!) τιμολόγιο. Η μετάπτωση στο βιοτεχνικό τιμολόγιο η οποία πρέπει να θεσμοθετηθεί άμεσα θα εξοικονομούσε κόστος της τάξης του 35%. Αφετέρου, η εκμετάλλευση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) από τους Δήμους και τις επιχειρήσεις τους, θα πρέπει να διευκολυνθεί με την εξασφάλιση του κατάλληλου ενεργειακού «ηλεκτρικού χώρου» και αυτό αποτελεί ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης. 

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός ευχαρίστησε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την πρόσκληση και την πρωτοβουλία της συνάντησης, που μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για ένα νέο κεφάλαιο στη διαχείριση των υδατικών πόρων της Κρήτης.

Read More
alexis_kalokairinos_1-1

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός, τα δημοτικά τέλη και η πρόκληση της νέας Δημοτικής Αρχής

Δήλωση του εκλεγμένου Δημάρχου Ηρακλείου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξη Καλοκαιρινού:

«Η ψήφιση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους, στο πλαίσιο της διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου Ηρακλείου, αποτελεί υποχρέωση της σημερινής Δημοτικής Αρχής και του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου. Ενδεχόμενη μη εκπλήρωση αυτής της υποχρέωσης, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον Δήμο Ηρακλείου, στην έναρξη της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής. Αν χρειαστεί θα αντιμετωπίσουμε και αυτό το ζήτημα, όπως με αίσθηση ευθύνης θα αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα το οποίο θα ανακύπτει στον Δήμο Ηρακλείου.

Σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση των δημοτικών τελών, δεν θα ήταν υπεύθυνο εκ μέρους μου να τοποθετηθώ στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί. Οι προτάσεις πρέπει να προκύπτουν με ενδελεχή και αναλυτική γνώση των δεδομένων και σε ουσιαστική συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου. Σε κάθε περίπτωση, βασική πρόκληση αλλά και στόχος για εμάς, παραμένει η βελτίωση των ανταποδοτικών προς τους πολίτες υπηρεσιών, όπως είναι αυτή της καθαριότητας. Επίσης, προτεραιότητα αλλά και δέσμευση για τη νέα Δημοτική Αρχή από την 1η Ιανουαρίου 2024, θα είναι η συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς για τον επανακαθορισμό εφεξής της πολιτικής για τα δημοτικά τέλη, συμπεριλαμβανομένων και των τελών των κοινόχρηστων χώρων.

Σημειώνω επίσης ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα επιδιώξει την κατάργηση ή την δραστική μείωση του Περιβαλλοντικού Τέλους το οποίο επιβαρύνει τον δημοτικό προϋπολογισμό ενώ η επιβολή του οφείλεται σε υστερήσεις του εθνικού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων και ενώ, με τη συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου, πραγματοποιείται ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης. Αποτελεί άλλωστε δέσμευσή μας να παρεμβαίνουμε στην Κεντρική Διοίκηση για τέτοια ζητήματα που επιβαρύνουν τους πολίτες, πιέζοντας σε συνεργασία και με τα θεσμικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για λύσεις κοινωνικά δίκαιες και αποδεκτές.».

Read More
kalogeraki_kalokairinos_paideia

Συνεχίζονται οι διαδοχικές συναντήσεις ενημέρωσης και προετοιμασίας του Αλέξη Καλοκαιρινού

Με σταθερό ρυθμό συνεχίζονται οι ενημερωτικές συναντήσεις του εκλεγμένου Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της νέας Δημοτικής Αρχής.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με τους Αντιδημάρχους Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς καθώς και Πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ Στέλλα Καλογεράκη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη, καθώς και στελέχη των Δημοτικών Υπηρεσιών.

«Με μεθοδικότητα και συνέπεια συνεχίζεται η ενημέρωση και η προετοιμασία μας, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής την 1η Ιανουαρίου» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Αλέξης Καλοκαιρινός, τονίζοντας: «Μέσα από γόνιμες συναντήσεις συνεργασίας εμβαθύνουμε στα ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας, εστιάζουμε σε εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις, καλλιεργώντας προϋποθέσεις αντιμετώπισής τους.».

Παράλληλα, ο Αλέξης Καλοκαιρινός παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό το πρωί της Παρασκευής 10/11, στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Κινητή Μονάδα Ηρακλείου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη της ΥΠΕ Κρήτης, με θέμα «Δίπλα στους ευάλωτους της κοινότητας: “Κινητές” παρεμβάσεις υποστήριξης», η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Οδυσσέας Ελύτης» του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις του εκλεγμένου Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με Αντιδημάρχους, Προέδρους Δημοτικών Οργανισμών, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και εκπροσώπους φορέων και αρχών, συνεχίζονται.

Read More
kalokairinos_deilina_5

Στα Δειλινά ο Αλέξης Καλοκαιρινός 

Υλοποιώντας αυτό που έλεγε προεκλογικά, το ότι «θα με βλέπετε και μετά τις εκλογές», ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός, βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 8/11 στα Δειλινά.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός περπάτησε μαζί με εκλεγμένους συμβούλους και μέλη του «Δικαίωμα στην Πόλη» στα στενά της περιοχής, μίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες δεχόμενος ευχές για καλή επιτυχία στο έργο της νέας Δημοτικής Αρχής, ενώ είδε από κοντά διάφορα σημεία στα οποία απαιτούνται παρεμβάσεις.

«Όπως και πριν από τις εκλογές, έτσι και τώρα, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες, να ακούμε τα ζητήματα που τους απασχολούν και να εμπλουτίζουμε τον προγραμματισμό μας» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αλέξης Καλοκαιρινός, τονίζοντας: «Μεθοδικά, παράλληλα με την ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς, θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή την επαφή με την κοινωνία. Και όλοι μαζί, να φτιάξουμε το Ηράκλειο που θέλουμε και μας αξίζει.».

Read More
kalokairinos_et_2

Συναντήσεις προετοιμασίας και ενημέρωσης του Αλέξη Καλοκαιρινού με εκπροσώπους φορέων και αρχών

Συνεχίζει τις επαφές με εκπροσώπους φορέων και αρχών που σχετίζονται με ζητήματα του Δήμου Ηρακλείου ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινούς, με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση και προετοιμασία, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του την 1η Ιανουαρίου 2024.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Καλοκαιρινός πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη, τους Αντιδημάρχους, Χωροταξικού Σχεδιασμού & Πολεοδομίας Γιώργο Καραντινό, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου & Τουρισμού Γιώργο Σισαμάκη, Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά, με υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ηρακλείου, καθώς και με την Διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, ενώ πραγματοποίησε αυτοψία και στα Ενετικά Τείχη.

«Με μεθοδικότητα και συνέπεια συνεχίζεται η ενημέρωση και η προετοιμασία μας, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής την 1η Ιανουαρίου» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Αλέξης Καλοκαιρινός, τονίζοντας: «Μέσα από γόνιμες συναντήσεις συνεργασίας εμβαθύνουμε στα ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας, εστιάζουμε σε εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις, καλλιεργώντας προϋποθέσεις αντιμετώπισή τους.».

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός παρευρέθηκε και στην εκδήλωση για τα 90 χρόνια διμερών σχέσεων του Μεγάλου Δουκάτου με την Ελλάδα και τα τριάντα χρόνια από το άνοιγμα της πρεσβείας του Λουξεμβούργο στην Αθήνα, όπου και συναντήθηκε με την Πρέσβειρα Elisabeth Cardoso. Υποδέχθηκε και ξενάγησε επίσης στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης τον Πρέσβη της Αργεντινής Luis Alfredo Azpiazu, με αφορμή την συμπλήρωση 150 χρόνων διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα την Ελλάδα και την Αργεντινή.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις του εκλεγμένου Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με Αντιδημάρχους, Προέδρους Δημοτικών Οργανισμών, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και εκπροσώπους φορέων και αρχών, συνεχίζονται.

Read More
arnaoutakis_kalokairinos

Συνεχίζονται οι συναντήσεις προετοιμασίας και ενημέρωσης του Αλέξη Καλοκαιρινού με εκπροσώπους φορέων και αρχών

Συνεχίζονται αδιάκοπα οι συναντήσεις ενημέρωσης και προετοιμασίας του εκλεγμένου Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με εκπροσώπους φορέων και αρχών που σχετίζονται με ζητήματα του Δήμου Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο αυτό, την τρέχουσα εβδομάδα, ο Αλέξης Καλοκαιρινός πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, συζητώντας λεπτομέρειες της συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, με έμφαση στα θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση Ευρωπαϊκών πόρων, χρηματοδοτήσεων μέσω του ΕΣΠΑ, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και άλλων Εθνικών Πόρων.

Επίσης, ο Αλέξης Καλοκαιρινός συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, Πολιτικής Προστασίας & Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων Μαρίνο Παττακό, καθώς και με τον Πρόεδρο Μιχάλη Βλατάκη και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης. Παράλληλα, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου και τη συμμετοχή εκπροσώπων κι άλλων φορέων, την οποία συγκάλεσε η ενορία του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Λιμένος Ηρακλείου, με θέμα την περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίηση του Ναού του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών.

«Η προετοιμασία μας συνεχίζεται αδιάλειπτα, με στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα μας οδηγήσουν στο να μην χαθεί ούτε μια ημέρα από την ανάληψη των καθηκόντων μας την 1η Ιανουαρίου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Αλέξης Καλοκαιρινός, τονίζοντας: «Με στόχο να εμβαθύνουμε στους επί μέρους τομείς του προγράμματος της παράταξής μας Δικαίωμα στην Πόλη και να εστιάσουμε στις λύσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου μας.».

Οι ενημερωτικές συναντήσεις του εκλεγμένου Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με Αντιδημάρχους, Προέδρους Δημοτικών Οργανισμών, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και εκπροσώπους φορέων και αρχών, συνεχίζονται.

Read More