Category: Δελτία τύπου

alexis_kalokairinos

Το Ηράκλειο στη νέα εποχή: Αυτό είναι το εκτελεστικό σχήμα του Αλέξη Καλοκαιρινού

Το νέο εκτελεστικό σχήμα του Δήμου Ηρακλείου, τον προτεινόμενο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους, τους Εντεταλμένους Συμβούλους, τους προτεινόμενους Προέδρους και Αντιπροέδρους των Δημοτικών Οργανισμών, καθώς και τη Γενική Γραμματέα του Δήμου, ανακοίνωσε ο νέος Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός.

Πρόκειται για το σχήμα που, όπως είχε δεσμευτεί ο Αλέξης Καλοκαιρινός, εκφράζει τη νέα φιλοσοφία στη δημοτική διοίκηση και στη λειτουργία του Δήμου Ηρακλείου, και ειδικότερα προδιαγράφει τον λειτουργικό εξορθολογισμό της συνολικής δομής του Δήμου. Ένα σχήμα που όπως διαμορφώθηκε εκπέμπει χαρακτηριστικά συγκροτημένης ομάδας, με οργανωτική επάρκεια, γνώση, εμπειρία και όρεξη για δουλειά.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, επισημαίνει: «Έχουμε συναίσθηση της ευθύνης, γνώση της πραγματικότητας, επίγνωση των προκλήσεων και των προσδοκιών των ανθρώπων που καλούμαστε να υπηρετήσουμε, δηλαδή του συνόλου των κατοίκων του Δήμου μας, χωρίς καμιά εξαίρεση ή αποκλεισμό. Θα εργαστούμε σκληρά, συνεπείς στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους συμπολίτες μας. Θα υπηρετήσουμε τις αρχές μας, Θα εφαρμόσουμε πολιτικές χρηστής διοίκησης και διαχείρισης, με γνώμονα τη μεγιστοποίηση της κοινωνικής ωφέλειας. Θα επιδιώξουμε τη συνεργασία και τη σύνθεση. Θα δουλέψουμε ομαδικά και συντονισμένα, με πίστη στο όραμά μας για το Ηράκλειο μιας νέας εποχής.  Γνωρίζουμε ότι θα κριθούμε όχι από τις προθέσεις αλλά από τα αποτελέσματα.  Ξεκινάμε.».

Το νέο εκτελεστικό σχήμα του Δήμου Ηρακλείου, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό, είναι:

Αντιδήμαρχοι

– Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας: Νίκος Γιαλιτάκης

– Διοίκησης & Προγραμματισμού: Γιάννα Καλονάκη

– Οικονομικών & Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας: Γιώργος Αγριμανάκης

– Χωροταξικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας & Δημοτικής Περιουσίας: Στέλα Αρχοντάκη –   

   Καλογεράκη

– Τεχνικών Έργων: Γιώργος Σισαμάκης

– Κοινωνικής Πολιτικής: Γιώργος Τσαγκαράκης

– Πολιτισμού: Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη

– Παιδείας: Αντώνης Περισυνάκης

– Πολιτικής Προστασίας: Γιώργος Καραντινός

– Δημοτικής Αστυνομίας, Αποκέντρωσης & Ανάπτυξης της Υπαίθρου: Μανώλης Χαιρέτης

– Εθελοντισμού (άμισθη): Φιλαρέτη Δαφέρμου – Χρονάκη

– Αθλητισμού (άμισθος): Γιάννης Τσαπάκης

– Προτεινόμενος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου: Παντελής Ρυακιωτάκης

Εντεταλμένοι Σύμβουλοι

– Για τη διασύνδεση με τα Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα: Νίκος Κονταράκης

– Για θέματα οργάνωσης και υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας Υγείας: Ανέστης Κιούλπαλης

– Για θέματα Ισότητας των Φύλων και για την Υποστήριξη και Ασφάλεια στην Εργασία: 

  Κατερίνα Δουλγεράκη 

– Για θέματα Πρόληψης στον Νεανικό Πληθυσμό: Λάγια Βοργιά

– Για θέματα της Νέας Γενιάς και την οργάνωση της Καμπάνιας Ενάντια στη Βία: Γιώργος 

  Βλαχάκης

– Για θέματα Δημόσιας Υγείας: Γιάννης Σμπώκος

– Αναπληρωτής του Δημάρχου: Αντιδήμαρχος Νίκος Γιαλιτάκης

– Γενική Γραμματέας: Μαρία Σκραφνάκη 

Οι προτεινόμενοι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι των Δημοτικών Οργανισμών είναι οι:

– Αναπτυξιακός Οργανισμός «Ηράκλειο», Πρόεδρος: Αλέξης Καλοκαιρινός

– ΔΕΥΑΗ:

Πρόεδρος: Γιώργος Βουρεξάκης,

Αντιπρόεδρος: Βασίλης Παρασύρης

– ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ,

Πρόεδρος: Κώστας Βαρβεράκης

Αντιπρόεδρος: Μάρα Παναγιωτάκη

– Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. Ο.Τ.Α., Πρόεδρος: Γιάννης Τσαπάκης        Αντιπρόεδρος: ΆριαΧουρδάκη

Read More
kalokairinos_bakogiannis

Συνάντηση Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευθύμη Μπακογιάννη, συναντήθηκε ο νέος Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο το απόγευμα του Σαββάτου σε πολύ καλό κλίμα, τέθηκαν στο επίκεντρο τα πολεοδομικά ζητήματα του Δήμου Ηρακλείου, με ιδιαίτερη έμφαση να δίδεται στο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο και στον τρόπο λειτουργίας του, ως μοχλός προώθησης των Σχεδίων Πόλεως.

Πρόκειται για ζητήματα που όπως είναι γνωστό βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα του Αλέξη Καλοκαιρινού και στους στόχους της νέας Δημοτικής Αρχής. Ζητήματα τα οποία απαιτούν συνεργασίες, μεθοδικές ενέργειες και τον κατάλληλο προγραμματισμό, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν συμβάλλοντας και στην επίλυση δομικών προβλημάτων του Δήμου Ηρακλείου.

Read More
kalokairinos_epal_2

Στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου ο Αλέξης Καλοκαιρινός

Στο 4ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Ηρακλείου βρέθηκε ως προσκεκλημένος ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, πραγματοποιώντας συζήτηση με τους μαθητές των τομέων Οικονομίας και Πληροφορικής.

Ο Διευθυντής Μάρκος Αναγνωστάκης και η καθηγήτρια Χριστίνα Δρακάκη καλωσόρισαν τον Αλέξη Καλοκαιρινό στο σχολείο, με τον ίδιο να ευχαριστεί για την πρόσκληση, να τονίζει ότι την αποδέχθηκε με χαρά, καθώς και ότι είναι τιμή του που βρίσκεται ανάμεσα στις μαθήτριες και τους μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ. «Κάτω από αντίξοες συνθήκες, παρέμεινε η επιθυμία και η φλόγα μέσα σας να προχωρήσετε στη μάθηση. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου.

Η συζήτηση ξεκίνησε με το αν ο Δήμαρχος είναι πολιτικό πρόσωπο ή μάνατζερ, με τον Αλέξη Καλοκαιρινό να επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «Ο Δήμαρχος είναι ένα πολιτικό πρόσωπο, επειδή βρίσκεται σε πολιτική θέση. Και τα πρόσωπα που βρίσκονται σε πολιτικές θέσεις είναι πολιτικά πρόσωπα. Από αυτή την πολιτική θέση, ο Δήμαρχος πρέπει να διαχειριστεί καταστάσεις, ανθρώπους και πόρους, συνεπώς, υπάρχει η διάσταση του μάνατζμεντ. Ο Δήμαρχος δεν είναι μάνατζερ. Αλλά η διάσταση του μάνατζμεντ, υπάρχει στην άσκηση των καθηκόντων του Δημάρχου.».

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός, ο οποίος συνοδευόταν από τον απόφοιτο του 4ου ΕΠΑΛ και νέο Δημοτικό Σύμβουλο Βασίλη Παρασύρη, απάντησε και σε σειρά ερωτήσεων, αναφορικά με το πώς αποφάσισε να διεκδικήσει τον Δήμο Ηρακλείου, για την εμπειρία του στη Δημόσια Διοίκηση, για τις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής, για τα προβλήματα και τις προκλήσεις του Δήμου Ηρακλείου, κ.α.

Αμέσως μετά την εκδήλωση ακολούθησε κέρασμα από τις καθηγήτριες και τους καθηγητές του 4ου ΕΠΑΛ στον εκλεγμένο Δήμαρχο Ηρακλείου, ενημέρωση για ζητήματα του σχολείου και ανταλλαγή ευχών για τις γιορτές.

Read More
kalokairinos_antiplimirika_1

Η αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Ηρακλείου στο επίκεντρο

Με στόχο τον συντονισμό των φορέων και την χαρτογράφηση του κρίσιμου τοπίου της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 12/12 πολύωρη συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΑΚ και υπηρεσιακά στελέχη του Οργανισμού, καθώς και στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κτήριο της Νέας Αλικαρνασσού, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τα φράγματα Δαφνών, Λαδούκου και Ασιτών – Πρινιά που επηρεάζουν τον Γιόφυρο και τον Ξηροπόταμο, καθώς και ζητήματα που αφορούν τα ρέματα της Χρυσοβαλάντου, του Καρτερού, της Πρασάς και του Κατσαμπαθιανού ποταμού. Έγινε αναφορά σε πιο στάδιο βρίσκεται κάθε έργο, καταγράφηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα από τις υπηρεσίες, καθώς και οι ελλείψεις και οι ανάγκες που έχουν παρουσιαστεί. Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα αντικατάστασης της μεταλλικής γέφυρας που βρίσκεται στο Γιόφυρο και η ανάγκη αντικατάστασής της με κανονική γέφυρα,  ενώ συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί και μια ακόμη ειδική συνάντηση που θα επικεντρωθεί στις συνδέσεις του ΒΟΑΚ με την πόλη του Ηρακλείου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΑΚ, Θοδωρής Νίνος και Άρης Παπαδόγιαννης αντίστοιχα, τα στελέχη του Οργανισμού Βαγγέλης Μαμαγκάκης (Δ/ντης Διαχείρισης Υδραυλικών & Συγκοινωνιακών Έργων), Μανόλης Πενθερουδάκης, (Δ/ντης Υδραυλικών Έργων), Γιώργος Αγαπάκης (Δ/της Συγκοινωνιακών Έργων), Στράτος Μηλιδάκης (Δ/ντης Διοικητικών Υπηρεσιών), Άρης Μελιόπουλος (Επιστημονικός Συνεργάτης), Δημήτρης Μανωλεδάκης και Στέλιος Λαμπρινός, καθώς και η Ιωάννα Μαρή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η Άννα Ροβύθη από την Π.Ε. Ηρακλείου Περιφέρειας Κρήτης, ο Μανόλης Μανουσάκης, ο Μανόλης Μπιολάκης και ο Χαράλαμπος Πυροβολάκης από τον Δήμο Ηρακλείου.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΑΚ Άρης Παπαδογιάννης ανέφερε: «Μετά από κοινή πρωτοβουλία που λάβαμε με το νέο Δήμαρχο Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό, οργανώθηκε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση, που αφορούσε τον συνολικό σχεδιασμό της αντιπλημμυρικής προστασίας και της διαχείρισης των ρεμάτων της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου. Ήταν μια τεχνική σύσκεψη ουσίας, για ανταλλαγή απόψεων, προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός μεταξύ των φορέων που εμπλέκονται στο συγκεκριμένο «κρίσιμο» τομέα, για την πόλη του Ηρακλείου».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Καλοκαιρινός ευχαρίστησε όλες και όλους τους παρευρισκόμενους για την συνεισφορά τους στα συγκεκριμένα έργα, επεσήμανε τα πολεοδομικά ζητήματα που συναρτώνται άμεσα από αυτά και τόνισε την ανάγκη να τρέξουν οι χρόνοι με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. «Επιβάλλεται να ανοίξουμε τον βηματισμό μας για να προχωρήσουν τόσο τα συγκεκριμένα έργα, όσο και τα πολεοδομικά ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα εξαιτίας αυτών, εδώ και χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Καλοκαιρινός, τονίζοντας: «Αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητα και στόχο της νέας Δημοτικής Αρχής. Γι’ αυτό και είμαστε πρόθυμοι να ενισχύσουμε την κοινή προσπάθεια και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων με κάθε διαθέσιμο τρόπο, έτσι ώστε να επιτευχθεί το ζητούμενο αποτέλεσμα. Πρέπει να σταματήσουν οι πολίτες να ζουν με τον φόβο μιας πλημύρας, πρέπει να ανασάνει πολεοδομικά το Ηράκλειο.».

Read More
kalokairinos_ethelontes_1

Με απόλυτη επιτυχία η συνάντηση των εθελοντικών ομάδων της Δημοτικής Παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη»

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εργασίας των εθελοντικών ομάδων της Δημοτικής Παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη», παρουσία και του εκλεγμένου Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου, τα μέλη των εθελοντικών ομάδων των τομέων Ποιότητας Ζωής, Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Ποιότητας Ζωής, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, συζήτησαν και πρότειναν στοχευμένες δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν σε γειτονιές της Πόλης, στους οικισμούς και τα χωριά του Δήμου Ηρακλείου. Όλες οι προτάσεις καταγράφηκαν, αποτελώντας μια βάση δεξαμενής ιδεών που μπορούν να υλοποιηθούν από εθελοντές.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή τους, τόνισε ότι είναι σημαντικό να αναπτυχθούν εθελοντικές πρωτοβουλίες στο Δήμο Ηρακλείου που θα ενισχύουν την κοινωνική συμμετοχικότητα, κάτι άλλωστε που αποτελεί βασικό στόχο της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» και επεσήμανε ότι «Όλες οι εθελοντικές ομάδες θα πρέπει να είναι έτοιμες να ζωογονήσουν οποιαδήποτε δραστηριότητα αναπτυχθεί μέσα στα δημοτικά πλαίσια, λειτουργώντας ως πυρήνας και πόλος έλξης και για άλλους εθελοντές.». Τόνισε επίσης ότι «Είναι καλό να λειτουργούμε και ως δεξαμενή ιδεών για θέματα της Πόλης. Όλες οι ιδέες είναι ευπρόσδεκτες και χρήσιμες και φυσικά θα συνυπολογιστούν μαζί με πολλά άλλα δεδομένα».

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου ενημέρωσε και για την πορεία προετοιμασίας ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής την 1η Ιανουαρίου και ζήτησε απ’ όλες και όλους να συνεχίσουν να μεταφέρουν συγκεκριμένες, στοχευμένες προτάσεις για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας, που θα στηρίζονται στην επιτόπια γνώση. «Η προτεραιότητα στις γειτονιές και τους οικισμούς παραμένει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Καλοκαιρινός, τονίζοντας «Το κέντρο το αγαπάμε, το ζήτημα όμως είναι και οι χώροι και οι πλατείες στις γειτονιές, να είναι χώροι προσβάσιμοι, λειτουργικοί, ζωντανοί και ελκυστικοί.».

Υπενθυμίζεται ότι οι εθελοντικές ομάδες είναι ανοικτές προς κάθε πολίτη. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να στέλνουν mail στη διεύθυνση alexis.kalokairinos@dikaiomastinpoli.gr, αναφέροντας προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας και την ομάδα στην οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Το «Δικαίωμα στην Πόλη» ευχαριστεί θερμά το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου για την ευγενική φιλοξενία της δράσης.

Read More
kalokairinos_gastronomia_1

Στη συνεδρίαση για την ανάδειξη των Μινωικών Οικισμών και των Γεωπάρκων της Κρήτης και την Εσπερίδα για ένα Ηράκλειο – αειφόρο τουριστικό προορισμό, συμμετείχε ο Αλέξης Καλοκαιρινός

Σε δυο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο την ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας, συμμετείχε ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη», Αλέξης Καλοκαιρινός.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Καλοκαιρινός συμμετείχε το πρωί της Πέμπτης 7/12 στην 1η συνεδρίαση της Χωρικής Ομάδας Διακυβέρνησης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) Εμβληματικών Διαδρομών / Περιβάλλον και Πολιτισμός της Περιφέρειας Κρήτης, όπου έγινε εκτενής αναφορά στους Μινωϊκούς οικισμούς και τα γεωπάρκα της Κρήτης.

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, επεσήμανε την υψηλή προτεραιότητα της ατζέντας της συνάντησης για τη νέα Δημοτική Αρχή, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα τη συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στη σχετική προγραμματική σύμβαση του 2010 και την επικαιροποίησή της το 2023. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι αυτό το νέο σχήμα, με την εμπλοκή όλων των φορέων, θα μπορέσει να λειτουργήσει θετικά, έτσι ώστε να υπάρξει συνολικότερη παρέμβαση στα μνημεία της Κρήτης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Αλέξης Καλοκαιρινός συμμετείχε και χαιρέτησε την Εσπερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ηράκλειο σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου με θέμα «Ανοιχτή συζήτηση για ένα Ηράκλειο αειφόρο τουριστικό προορισμό: απολογισμός 2023 – σχεδιάζοντας το 2024». Στην Εσπερίδα συμμετείχαν ομιλητές από τον χώρο του τουρισμού, της αειφόρου ανάπτυξης και της αγροοικολογίας, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού Μύρων Φλουρής και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Κατά τον χαιρετισμό του ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε τις διακρίσεις και τα σημαντικά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί στον τομέα της γαστρονομίας από τον Δήμο Ηρακλείου και την εγγραφή στην UNESCO, καθώς και την προσπάθεια που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια και από τους επαγγελματίες της πόλης. Επεσήμανε την βασική θέση ότι «Δεν θέλουμε μια πόλη – σκηνικό για τους τουρίστες. Θέλουμε μια Πόλη για όλους, μέσα στην οποία οι επισκέπτες θα βρίσκουν τη θέση τους μαζί με τους κατοίκους. Έναν τουρισμό που θα αποδίδει στην Πόλη και θα έχει χρονική διάρκεια, ιδανικά, δωδεκάμηνη. Αν δούμε τις προβολές που γίνονται για τις ροές των επισκεπτών στην Κρήτη για το μεσοπρόθεσμο μέλλον και κάνουμε αναλογισμό του μεριδίου στο Ηράκλειο, θα δούμε ότι είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση». Ο Αλέξης Καλοκαιρινός τόνισε ότι το Ηράκλειο έχει καταπληκτικούς πόρους που μπορούν να είναι η βάση για την επέκταση του τουρισμού και πέρα από την υψηλή περίοδο, με βασικό ζήτημα να παραμένει να ωφεληθεί ο τόπος και οι άνθρωποί του. Ανέφερε ότι ο σχεδιασμός που έχει ξεκινήσει, κοιτάζοντας προς την επόμενη 10ετία, πρέπει να μας οδηγεί στην εξασφάλιση της ανθεκτικότητας της Πόλης, στην ανάπτυξη των υποδομών και των υπηρεσιών, όπου υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, που μπορούν να προκύψουν μέσα από συνέργειες με όλους τους Φορείς.

Read More
kalokairinos_dimotiki_omada_2

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Σχηματίζουμε ήδη τον οδικό χάρτη για το πρώτο διάστημα της θητείας μας»

Πολύωρη και άκρως εποικοδομητική, με πολιτικό αλλά και τεχνικό χαρακτήρα, ήταν η συνάντηση εργασίας του Αλέξη Καλοκαιρινού με τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη».

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου κατά την εισήγησή του, ενημέρωσε την Δημοτική Ομάδα για τα αποτελέσματα των επαφών που έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες σε Ηράκλειο και Αθήνα, τα συμπεράσματα και τα δεδομένα που έχουν προκύψει. Κατά τη συνεδρίαση, συγκεκριμενοποιήθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές και τέθηκαν ειδικότερα ζητήματα που σχηματίζουν τον οδικό χάρτη της νέας Δημοτικής Αρχής για το πρώτο διάστημα της θητείας της, ενώ υπήρξαν τοποθετήσεις Συμβούλων και διάλογος για τις μεγάλες προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Σε δήλωσή του πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο Αλέξης Καλοκαιρινός επεσήμανε ότι πρόκειται για την 3η συνάντηση της παράταξης μετά τις εκλογές, που στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά τη δημοτική ομάδα καθώς σε ένα μήνα ακριβώς αναλαμβάνει καθήκοντα. Επίσης, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής, το ζήτημα των τελών κοινοχρήστων χώρων, κ.α.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Καλοκαιρινού πριν την έναρξη της συνεδρίασης

Read More
kalokairinos_OLI_2

Συνεχίζονται οι συναντήσεις προετοιμασίας και ενημέρωσης για τον Αλέξη Καλοκαιρινό

Συνεχίζει αδιάκοπα τις συναντήσεις ενημέρωσης και προετοιμασίας ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Καλοκαιρινός πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο και τον Δ/ντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Η. ΑΕ Γιάννη Βαρδαβά και Μηνά Παπαδάκη αντίστοιχα, τηλεδιάσκεψη με τον Δ/ντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ. Αριστείδη Παπαδόγιαννη, ενώ επισκέφτηκε και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου, με αφορμή την καθιέρωση της 3ης Δεκεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ. Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και μαθητές για όλα όσα τους απασχολούν, αλλά και να κινηθεί με αναπηρικό αμαξίδιο διαπιστώνοντας πώς ένα μικρό εμπόδιο μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην πορεία ενός ΑμεΑ.

Παράλληλα, ο Αλέξης Καλοκαιρινός συμμετείχε στην Παγκρήτια κινητοποίηση για τη Δημόσια Υγεία στην πλατεία Ελευθερίας, εκφράζοντας την στήριξή του στους εργαζομένους στις δομές υγείας και τονίζοντας: «Αυτή η κινητοποίηση είναι ενδεικτική του μεγέθους του προβλήματος και του ενδιαφέροντος της κοινωνίας για την δημόσια υγεία. Τα ζητήματα παραμένουν πιεστικά, αφορούν και το Ηράκλειο, τόσο το Βενιζέλειο αλλά και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αλλά αφορούν και τα Νοσοκομεία όλης της Κρήτης, καθώς επίσης και την Πρωτοβάθμια Υγεία. Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει άμεσα, είναι να καλυφθούν μ’ έναν οργανωμένο τρόπο και συνολικά, οι ανάγκες της Υγείας στην Κρήτη. Χρειάζεται μια δέσμη μέτρων, χρειάζεται η συνολική προκήρυξη των θέσεων οι οποίες είναι απαιτούμενες, σε συνδυασμό με κίνητρα έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να βρεθούν και να στελεχώσουν αυτές τις θέσεις. Ο Δήμος Ηρακλείου θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων της Δημόσιας Υγείας και θα ενδιαφέρεται θέτοντας σε μεγάλη προτεραιότητα τα ζητήματα της Υγείας και ειδικότερα της Πρωτοβάθμιας Υγείας στο Δήμο μας.».

Οι ενημερωτικές συναντήσεις του εκλεγμένου Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και αρχών, συνεχίζονται.

Read More
kalokairinos_seminario_1

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή το 1ο Σεμινάριο Συμβούλων για την παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη»

Με απόλυτη επιτυχία, μεγάλη συμμετοχή και αυξημένο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το 1ο Σεμινάριο Συμβούλων για την παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη» του εκλεγμένου Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού.

Στο Σεμινάριο, που διήρκησε 5 ώρες και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ibis Style Heraklion Central, έλαβαν μέρος οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» με στόχο να ενημερωθούν για βασικά ζητήματα της δημοτικής διακυβέρνησης ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων τους την 1η Ιανουαρίου 2024.

Το Σεμινάριο άνοιξε με εισήγηση του εκλεγμένου Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, ο οποίος ευχαρίστησε τις εισηγήτριες και τους εισηγητές του Σεμιναρίου για την συμμετοχή τους και έθεσε τις βασικές αρχές και τους στόχους της νέας Δημοτικής Αρχής. Επεσήμανε ότι οι προσδοκίες των Δημοτών είναι πολλές και απαιτείται απ’ όλες και όλους ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση, ενώ αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις της νέας Δημοτικής Αρχής, στα βασικά ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, καθώς και στις δομικές αναδιαρθρώσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα. Τόνισε ότι στον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής θα λαμβάνεται υπόψιν η γνώμη των πολιτών, θα γίνεται συνολικός σχεδιασμός με βάση την μεγάλη εικόνα κάθε ζητήματος και θα τίθενται μακροπρόθεσμοι στόχοι και χρονοδιαγράμματα για την παρακολούθησή τους.

Ακολούθησαν εισηγήσεις από τον πρώην Δήμαρχο Ρούσσο Κυπριωτάκη για τις προτεραιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Κρήτης Μαρίας Κασσωτάκη για τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε. και την αξιοποίηση τους, καθώς και της Προϊσταμένης του Τμήματος Προϋπολογισμού του Δήμου Ηρακλείου Μαρίνας Στεφανάκη, για τις αρχές στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του Δήμου.

Στο δεύτερο μέρος του Σεμιναρίου εισηγήσεις έγιναν από τον αρχιτέκτονα Γιώργη Πετράκη για το Τοπικό Πολεοδομικό του Δήμου, τον Γενικό Διευθυντή της Α.Ο.Τ.Α Ηράκλειο Α.Ε. Κώστα Μοχιανάκη για τη δυναμική του στρατηγικού σχεδιασμού στην ανάπτυξη των πόλεων, τον πρώην Αντιδήμαρχο Μανόλη Αλεξάκη για τις Δημοτικές Κοινότητες και τον Πρόεδρο του «Πλοηγού» Χάρη Ροδιτάκη για την αναγκαιότητα σύνδεσης και αξιοποίησης υποστηρικτικών φορέων προς το Δήμο Ηρακλείου.

Το Σεμινάριο ολοκληρώθηκε με συζήτηση, ερωτήσεις και απαντήσεις, καθώς και γόνιμο διάλογο με τους Συμβούλους, που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Read More
kalokairinos_livanios

Ξεκίνησε τις επαφές και στην Αθήνα ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Στην Αθήνα βρέθηκε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός, πραγματοποιώντας συναντήσεις εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θόδωρο Λιβάνιο, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Μανώλη Γραφάκο.

Στην ατζέντα των επαφών βρέθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα του Δήμου Ηρακλείου που άπτονται των αρμοδιοτήτων των Κυβερνητικών στελεχών, όπως είναι οικονομικά ζητήματα, θέματα σχολικών μονάδων, προσωπικού, ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης απορριμμάτων.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά τις διαδοχικές συναντήσεις, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός επεσήμανε: «Όπως έχουμε δεσμευτεί, είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε και να θέσουμε σε μια πιο λειτουργική βάση τις συνέργειες του Δήμου Ηρακλείου με την Πολιτεία. Με την επιδίωξη αυτή πραγματοποίησα τις πρώτες μου επαφές στην Αθήνα, σε καλό κλίμα και με δίνοντας το στίγμα των προθέσεων διεκδίκησης και συνεργασίας του 4ου Δήμου της χώρας με την Κεντρική Διοίκηση. 

Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας με μεθοδικότητα, εξειδικεύουμε τον προγραμματισμό μας, για την επίλυση των δομικών προβλημάτων της πόλης και των διαρθρωτικών ζητημάτων του Δήμου, με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Ηρακλείου. Θα θωρακίσουμε τον Δήμο μας ενόψει των σημαντικών προκλήσεων που έρχονται ή είναι ήδη εδώ.».

Read More